О нама

Рад на пројектовању и изради наставних средстава започела је група ентузијаста предвођена проф. др. Б. Вујичићем на департману за физику Природно-математичког факултета у Новом Саду 1999. године. Већ наредне, 2000. године, школама је понуђено прво из серије наставних средстава, Наставни комплет електрична струја, који је пројектован у складу са усвојеним концептом НАСТАВНОГ КОМПЛЕТА. Уређај је представљен на републичком семинару о настави физике 2001. године и изазвао је велику пажњу, па је одмах затим уследила серија наставних комплета из области електричних струја, електромагнетизма и оптике. Концепт наставног комплета и детаљан опис неколико комплета из програма Огледа може се наћи у објављеном раду са овог семинара.

На међународном сајму књига и учила 2002. године у Београду Наставни комплет електрична струја и Наставни комплет наизменична струја награђени су Златним таблама, највишим признањем Сајма. Исте године регистрована је фирма ”Оглед” чији оснивач је проф. др. Божидар Вујичић и која под овим именом послује и данас.

”Оглед” у својој понуди тренутно има преко педесет наставних средстава, углавном наставних комплета, сепарата наставних комплета и посебних уређаја. Поједини комплети су до сада продати у више од по 400 примерака, па са поносом можемо констатовати да у просеку више од половине школа и факултета у Србији у својим кабинетима има бар по једно наставно средство наше фирме. Ово је уједно потврда дидактичких и техничких квалитета наших производа.